
Yanıt veren tüm takipçilerimize teşekkür ederiz.
Sorumuz, sayfanın en altındadır.
UtraderVAKA Sorumuzu doğru yanıtlayarak kitap hediyemizi kazananlar belirlendi!
Derneğimizin Danışma Kurulu Üyesi ve ICC Türkiye Bankacılık Komisyonu Başkanı Sn. Abdurrahman Özalp tarafından hazırlanan vaka sorumuz ile ilgili tüm yanıtlar değerlendirildi.
Doğru cevabı vererek kitap hediyemizi kazanan üç katılımcımız aşağıdaki gibidir:
S.No | Adı Soyadı |
1 | Aylin Berber |
2 | Cansu Uygun |
3 | Gökhan Mıhçı |
Sorumuzun doğru yanıtını aşağıdaki video linkine tıklayarak öğrenebilirsiniz.
Doğru Cevap Videomuzu izlemek için TIKLAYINIZ
Yanıt göndererek Vaka sorumuzu yanıtlayan tüm katılımcılarımıza teşekkür eder, kitap kazanan Aylin Hanım, Cansu Hanım ve Gökhan Bey’i tekrar tebrik ederiz.
Diğer kitap hediyeli Vaka sorularımızı takip etmeniz için Sosyal Medya hesaplarımız ile birlikte web sayfamızı da takip edebilirsiniz.
Utrader Vaka web sitesi: https://utrader.org/kategori/egitimler/vakasorusu/
UtraderVAKA Sorumuzu bilin, kitap hediyemizi kazanın!
Doğru cevabı veren 3 kişiye Derneğimizin Danışma Kurulu Üyesi, ICC Türkiye Bankacılık Komisyonu Başkanı Sn. Abdurrahman Özalp’in “Garantiler, URDG ve ISDGP Rehberi” kitabını hediye ediyoruz.
Akreditif Vaka Sorusu
URDG 758’e tabi olarak açılan bir akreditifte vade bulunmamaktadır.
URDG 758’e göre içerisinde vade bulunmayan garantiler düzenlenme tarihlerinden itibaren 3 yıl sonra hükümden düşer.
URDG 758’in ilgili maddesi aşağıdaki gibidir:
URDGB, MADDE 25(C) “Garantide veya kontrgarantide bir vade tarihi veya vadeyi sona erdiren olay belirtilmediği takdirde garanti düzenlendiği tarihten üç yıl sonra hükümden düşecek ve kontrgaranti garantinin hükümden düşmesinden 30 takvim günü sonra hükümden düşecektir.”
Buna göre yukarıdaki gibi vade bulunmayan bir akreditifin içerisinde aşağıdaki şartlardan hangisi olsaydı URDG 758’in 25(c) maddesi uygulanmayacak ve garanti üç yıl sonra hükümden düşmeyecektir.
1. This guarantee will expire upon final acceptance.
2. This guarantee is valid until completion of the contract.
3. This guarantee is valid until released by the beneficiary.
4. This guarantee is unlimited time
Cevaplarınızı aşağıdaki formu kullanarak 22.10.2023 tarihi saat 23.59’a kadar gönderebilirsiniz.